Την πεποίθηση πως όποτε και να γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει, καθώς διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση μετέφερε στην 1η σύνοδο ΝΟΔΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού ο γραμματέας του οργανωτικού Βασίλης Σπανακης παρουσίασε στον πρόεδρο του κόμματος τους 66 νέους προέδρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο και αφού τους συνεχάρη για την εκλογή τους επισήμανε ότι «είστε οι αντένες του κόμματος στην κοινωνία».

«Αυτές οι εκλογές θα κερδηθούν όποτε και να γίνουν, όχι απλά γιατί η κοινωνία έχει απορρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε εναλλακτικό σχέδιο και μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την  κρίση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «η αναξιοπιστία του Τσίπρα αποκαλύπτεται κάθε μέρα» και υπογραμμίζοντας πως «αυτή η κυβέρνηση όσο και αν παραμένει στην εξουσία θα είναι μια κυβέρνηση φθοράς, θα επωμιστεί πολιτικά τη στροφή που έκανε αποποιούμενη δεσμεύσεις της και θα επωμιστεί κόστος μέτρων που δεν θα δώσουν λύση».

Όπως υπογράμμισε εξάλλου «το κόστος προσωπικής αναξιοπιστίας Τσίπρα ανέρχεται σε 5,6 + 3,4 δις. ευρώ», αναφερόμενος στα ήδη αποφασισμένα μέτρα αλλά και το πακέτο που ζητά επιπλέον το ΔΝΤ.

«Αυτό θα φανεί σύντομα ή αργότερα, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Ζήτησα πολύ σύντομα πρόωρες εκλογές, γιατί όποιο και αν είναι το κόστος τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης».

Απευθυνόμενος στους νέους προέδρους ΝΟΔΕ τόνισε άλλωστε ότι θα πρέπει να γίνουν αρωγοί στην διεύρυνση της ΝΔ σε μια πλατιά μεταρρυθμιστική πλειοψηφίας που δεν θα αποτελεί άλλο ένα κρίκο σε μια αλυσίδα μνημονιακών κυβερνήσεων αλλά θα είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Ο ρόλος σας δεν είναι κλασικός πολιτικός, είναι να μας βοηθήσετε να διαμορφώσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες που θα είναι ο πυρήνας πολιτικού μας προγράμματος», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και να φέρετε πολίτες που μας ψήφισαν ή όχι και αντιλαμβάνονται τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ΝΔ των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και από την άλλη ετερόκλητη συμμαχία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να τους βρούμε και να τους κερδίσουμε. Σημαντικό το μήνυμα μας να φτάσει με συνεκτικό τρόπο μέχρι και τον τελευταίο έλληνα πολίτη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Σας θέλουμε αρωγούς, σας καλούμε σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι, και εγώ πιστεύω ότι πιο σύντομα από όσο κάποιοι πιστεύουν θα κληθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».