Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσαν τα όσα είπε σε συνέντευξή του στη Real News ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα θα βγει στις αγορές μέσα στο 2017.

«Θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2017» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή».

Όπως επισημαίνει «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια».

Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες» και σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο.

Με αφορμή αυτά η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «ψευδόμενο και επικίνδυνο», σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων ότι «βλέπει οράματα εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε Μνημόνιο "κόφτη" μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος».

«Μόλις λίγες ημέρες πριν ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο, το νόμο του διαβόητου "κόφτη" και του τυφώνα των εμμέσων φόρων 1,8 δις ευρώ, που θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας και πάλι πανηγυρίζει!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και υπογραμμίζει:

Έχει το θράσος να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας στην πατρίδα για να μην πέσει στο παρά ένα στο γκρεμό της χρεοκοπίας και του "grexit", όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο άνθρωπος που κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του, τολμά να κατηγορεί άλλους.

«Με όλα αυτά», καταλήγει η ΝΔ, «ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του. Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Απαντώντας κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν ότι «στη Νέα Δημοκρατία αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και το σχέδιο αποσταθεροποίησης, στο οποίο τόσο πολύ είχαν επενδύσει, δεν καρποφόρησε».

«Τους παρακολουθούμε με κατανόηση» επισημαίνουν δηκτικά οι ίδιοι κύκλοι.