Τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν και ήδη κυκλοφορούν αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει απλό τη μέτρα που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο είναι πολλά. Πολλοί εκ των πρωταγωνιστών έχουν αποφασίσει είτε να επανατοποθετηθούν στον πολιτικό στίβο, είτε να πουν την αλήθεια τους, είτε να κερδίσουν κάποια έξτρα χρήματα από τις πωλήσεις.

Εκτός από τους πολιτικούς υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι που κατέγραψαν όλες τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις αλλά και την πορεία των κυβερνήσεων και των πολιτικών . Μια τέτοια παρέα δημοσιογράφων σκέφτεται να εκδώσει το δικό της βιβλίο από την οπτική της κάλυψης των γεγονότων αλλά κυρίως από τα όσα έχουν κατά καιρούς συμβεί στο παρασκήνιο. Μια από τις ιστορίες έχει συμβεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης υπουργικού συμβουλίου του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να καινοτομήσει στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Αρχικά οι συνεδριάσεις μεταδίδονταν σε ζωντανή σύνδεση ,κάτι πρωτόγνωρο για έως τότε ήθη. Στην πρώτη συνεδρίαση κιόλας ο κύριος Παπανδρέου αποφάσισε να έχει προσκεκλημένους που θα τοποθετούνταν σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους, όπως στην πρώτη συνεδρίαση κατά την οποία είχε κληθεί και μίλησε ο τότε συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης.

Στη συνέχεια σε πολλές συνεδριάσεις παρουσιάζονταν διαφάνειες σε προτζέκτορα και τα στοιχεία τα έβλεπαν όλοι ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προβάλει ακόμη και βίντεο. Σε μια συνεδρίαση με θέμα την παιδεία ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως οι υπουργοί θα παρακολουθούσαν την εισήγηση του Σερ Κέν Ρόμπινσον, από το TED που αναφερόταν στην παιδεία.

Αυτό που ποτέ δεν κατέγραψε καμία κάμερα ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δεν είπε κουβέντα αλλά το βλέμμα απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου τα έλεγε όλα ανάμεσα στην έκπληξη, την απογοήτευση, την οργή , ουσιαστικά το βλέμμα έλεγε ¨δεν μπορώ να αντιδράσω αλλά αυτό που βλέπω να συμβαίνει με ξεπερνά ¨. Κατακόκκινος και φρικαρισμένος ο κύριος Βενιζέλος γύρισε προς την οθόνη για να παρακολουθήσει την προβολή της εισήγησης.