«Ζητάμε εκλογές είναι επειδή ως ΝΔ επιδιώκουμε να βάλουμε ένα τέλος στο διασυρμό της πατρίδας μας», τονίζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης και προσθέτει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης που μπορεί να προκαλέσει την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη» η χώρα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπογράφει 4ο Μνημόνιο, λέγοντας πως «για να κλείσει η αξιολόγηση, θα πρέπει να ψηφιστούν ακόμα πρόσθετοι έμμεσοι φόροι 1,8 δισ. ευρώ, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αλλά και φόροι σε πετρέλαιο, κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ», μέτρα που προκαλούν «αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο» των πολιτών. Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος εκτιμά ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία ουσιαστική συζήτηση, «παρά μόνο μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση». «Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον», λέει χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί στην κυβέρνηση για ψέμα, ανυποληψία και τραγική αποτυχία, «η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση», που «εξαιτίας της μηδενικής της αξιοπιστίας, υποχρεώνεται να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ισόβιο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων», ενώ θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει χωρίς αυτά τα μέτρα. «Εμείς θα είχαμε κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα. Θα είχαμε κλείσει χωρίς καθυστερήσεις μια διαπραγμάτευση που κάθε μέρα που περνά φορτώνει επιπλέον το λογαριασμό».

Ως προς τη δυναμική της ΝΔ στην κοινωνία λέει ότι ενισχύεται καθημερινά, «ο κόσμος μάς εμπιστεύεται κάθε μέρα και περισσότερο γιατί είμαστε ο αξιόπιστος συνομιλητής του», και σημειώνει ότι με τις παρεμβάσεις τους, ο πρόεδρος, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος έχουν δείξει τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Επιδιώκουμε να κάνουμε μια συμφωνία αλήθειας με όλους τους πολίτες και από κοινού με όλους τους Έλληνες να διασχίσουμε ένα όχι εύκολο δρόμο, που θα στηρίζεται, όμως, στη δύναμη της αλήθειας και της συλλογικής αυτογνωσίας».