«Προκαλώ οποιονδήποτε να πάει και να δει  την πορεία των spreads, την μία εβδομάδα, δύο, τρεις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις περί «Τιτανικού», τα spreads δεν κουνήθηκαν». Aυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στο βιβλίο του αναφέρεται στην δήλωση, περί «Τιτανικού»: «Aναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα γιατί έγινε μετά από ένα Eurogroup, όπου λέω διάφορα πράγματα όπου έγιναν, και λέω ότι αμέσως μετά από εκείνη την περίφημη δήλωση, την οποία ακόμα μερικοί με κυνηγάνε, θεωρώντας ότι έκανε πολύ κακό στη χώρα, τα spreads δεν κουνήθηκαν. Και προκαλώ οποιονδήποτε να πάει και να δει  την πορεία των spreads, την μία εβδομάδα, δύο τρεις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις, να καταλάβει».

«Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω, μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα. Εγώ αυτό το οποίο λέω στο βιβλίο για τη συγκεκριμένη δήλωση και για άλλα διάφορα «ψεκασμένα» που ακούστηκαν  κατά καιρούς, ότι θα μπορούσαμε να δανειστούμε από την αρχή, θα δεί ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Ο χρόνος διδάσκει πράγματα», σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.