«Ως πρώην υπουργός Υγείας, ασχολήθηκα πολύ και η μηνυτήρια αναφορά είναι πολύ γερά τεκμηριωμένη, και είμαι τελείως βέβαιος ότι ο φάκελος του κ.Πολάκη θα έρθει στη Βουλή και εκεί θα δούμε τι θα πουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης, για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι «κάθε Οκτώβριο λήγουν οι προηγούμενες συμβάσεις. Πάντα, ο εκάστοτε υπουργός, προέβλεπε και έκανε τον διαγωνισμό, πριν λήξει ο προηγούμενος, ώστε όταν έληγε, αυτόματα να μπαίνουν οι επόμενοι, για να μην μένουμε χωρίς κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Αυτό γινόταν πάντα. Η πρώτη φορά που αυτό έσπασε, λόγω της διαδικασίας Πολάκη, είναι τώρα. Ξέρετε τι θα πει 120 κρεβάτια λιγότερα».

Και πρόσθεσε: «Λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να το αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι δεν το βλέπει, επειδή είναι δικός τους υπουργός. Θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη ο κ.Πολάκης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκλογών:

«Όταν εμείς λέμε φύγετε, δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε πως θα φύγουν επειδή τους το λέμε εμείς. Το λέμε για να ξέρει ο κόσμος, ότι αυτό που διακινούσατε εσείς οι δημοσιογράφοι, ότι η ΝΔ βολεύεται, που ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τα δύσκολα μέτρα και κάνει τη βρώμικη δουλειά, εμείς δεν το λέμε αυτό, γιατί αυτά τα μέτρα που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα λάθος μέτρα και αν η ΝΔ με το καλό γίνει εξουσία, αυτά θα τα αλλάξει».

«Είναι δυνατόν να δεχθεί η ΝΔ αυτή την υπερφορολόγηση; Εμείς δεν είπαμε ότι επειδή ζητήσαμε εμείς εκλογές, θα γίνουν. Εμείς είπαμε ότι, ζητάμε εκλογές, και τώρα τις ζητάμε, και εξακολουθούμε να τις ζητάμε, όχι πιστεύοντας ότι επειδή τους το είπαμε εμείς, θα αισθανθούν ντροπή και θα παραιτηθούν, αλλά γιατί θέλουμε να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με αυτά τα μέτρα».