Για το Πεκίνο αναχωρεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το Γιάννη Μπουρνού (μέλος της ΠΓ, υπεύθυνο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής & Ελληνισμού της Διασποράς) και Γιώργο Καρατσιουμπάνη (μέλος της ΚΕ), προκειμένου να πάρει μέρος στο 5ο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου Πολιτικών Κομμάτων ΕΕ-Κίνας, που θα διεξαχθεί στην κινεζική πρωτεύουσα στις 17-18 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα διεξαχθεί συνάντηση Ευρωπαίων αντιπροσώπων με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, ενώ ο Γ. Μπουρνούς θα είναι ο ένας εκ των κεντρικών ομιλητών στο 2ο πάνελ του Φόρουμ, με θέμα "Ανοιχτή Ανάπτυξη: Η συνεργασία Κίνας-Ευρώπης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για το Δρόμο του Μεταξιού". 

Στο περιθώριο του Φόρουμ θα διεξαχθεί διμερής συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροσωπείας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κίνας.

Την Τετάρτη 18/5 οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες θα ταξιδέψουν στην πόλη Ζενγκζού της επαρχίας Χενάν, προκειμένου να παραστούν σε ημερίδα επιχειρηματικού διαλόγου Κίνας-Ευρώπης και να επισκεφθούν κινεζικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή.