Το χρόνο, που αποφάσισε να κερδίσει ο κ. Τσίπρας προχωρώντας σε μία επώδυνη συμφωνία με τους εταίρους, θέλει ως σύμμαχό του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και, πλέον, δίνει εκλογικό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό για το Σεπτέμβριο, τότε που οι περισσότεροι τοποθετούν το νέο ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη προς τους επικεφαλής των Νομαρχιακών οργανώσεων της χώρας ότι πρέπει να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα δεν ήταν τυχαία, ούτε βέβαια και μία από τις φράσεις που συχνά χρησιμοποιούν οι ηγεσίες για να κρατούν σε εγρήγορση τα κομματικά στελέχη. «Εγώ πιστεύω πιο σύντομα από ότι κάποιοι περιμένουν θα κληθούμε και πάλι εμείς να είμαστε η μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα στον ορθό δρόμο» ήταν η φράση του Προέδρου της Ν.Δ.

Και δεν αποκλείεται ο χρόνος αυτός να είναι το προσεχές φθινόπωρο, ισχυρίζονται πολλοί στη Συγγρού, ειδικά εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν το Eurogroup της 24ης Μαϊου να μην καταλήγει σε απόφαση για το χρέος. Σε αυτή την περίπτωση, «το πρόβλημα θα μετατεθεί για το Σεπτέμβριο και δεν αποκλείεται να έχει και χαρακτήρα οριστικής λύσης του ελληνικού ζητήματος» προσθέτουν οι πλέον απαισιόδοξοι, φοβούμενοι ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί στη δίνη μίας ακόμη κρίσης.

Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη έχεις ... στόχους, στο χρόνο που μεσολαβεί και συγκεκριμένα:

  • την ενίσχυση της άποψης μεταξύ των πολιτών ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία είναι όχι μόνον ατελέσφορες αλλά τις ανήκουν και ολοκληρωτικά. Τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις για την επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα στους φόρους είναι υπό την έννοια αυτή χρήσιμα
  • την εμπέδωση από τους πολίτες του κόστους που συνεπάγονται τα μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνον για τους «προνομιούχους» αλλά και για τα χαμηλά εισόδημα. Η οριστικοποίηση των αυξήσεων σε ΦΠΑ και άλλους έμμεσους φόρους, θα σηματοδοτήσει μία έντονη επικοινωνιακή προσπάθεια της ΝΔ προκειμένου να δείξει, με αριθμούς, τί πραγματικά σημαίνει κάθε μέτρο για το ελληνικό νοικοκυριό
  • την αποδόμηση της κυβέρνησης όχι μόνον στο οικονομικό πεδίο αλλά και στην διαχειριστική της επάρκεια ακόμη και στην ηθική της υπόσταση, τόσο με την ανάδειξη χειρισμών όπως του Π. Πολλάκη με τις λίστες προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και με αιχμηρά σχόλια για δημοσιεύματα όπως, ενδεικτικά, οι καταγγελίες για τον πρέσβη της Βενεζουέλας
  • την ωρίμανση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, για το οποίο μάλιστα προγραμματίζεται εκδήλωση με το ΕΛΚ τις επόμενες εβδομάδες
  • την ενίσχυση, τέλος, των δεσμών της Ν.Δ. με το μεταρρυθμιστικό χώρο, σε συνέχεια και του ανοίγματος που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Δράσης.

«Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα υπάρχει μια κεντρική διαχωριστική γραμμή στην ελληνική πολιτική. Αυτή η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ της μεγάλης μεταρρυθμιστικής δύναμης αλλαγής που εγγυάται μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, που είναι η Νέα Δημοκρατία, και από την άλλη των δυνάμεων του λαϊκισμού, των δυνάμεων των εύκολων υποσχέσεων, των δυνάμεων αυτής της παράξενης ετερόκλητης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στους Προέδρους των ΝΟΔΕ, καλώντας τους να συμβάλουν ώστε «να πετύχουμε αυτήν την πολιτική διεύρυνση, την οποία τόσο χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία».