Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στην οποία καταγγέλει «ανάρμοστη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ» που πραγματοποιούν στατική βάρδια έξω απο τα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου.

Όπως επισημαίνει ο Βασίλης Κικίλιας «Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες μια τραγελαφική κατάσταση εξελίσσεται κατόπιν εντολής της διοίκησης των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικοί  των διμοιριών ΥΑΤ που προστατεύουν τόσο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενημερώθηκαν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους των γραφείων για τις βασικές προσωπικές τους ανάγκες, μόνο μετά από επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και όχι περισσότερα από δύο άτομα τη φορά, γιατί θα θεωρείται συνάθροιση».

Παράλληλα κάνει λόγο για «γνωστή  απέχθεια των κυβερνώντων απέναντι στους σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς των ΥΑΤ» και επισημαίνειμπως  « τέτοιου είδους συμπεριφορές ξεπερνούν κάθε όριο λογικής. Η πράξη αυτή από πολλούς θεωρείται ως αντεκδίκηση της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμβολική κατάληψη-διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στα γραφεία της Κουμουνδούρου ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κάθε μέρα που περνάει το ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει και μια διαφορετική πτυχή της πολιτικής του συμπεριφοράς απέναντι στους ένστολους της αστυνομίας».

Ο Βασίλης Κικίλιας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Είναι ενήμερη η ηγεσία του Υπουργείου για τις αντίστοιχες συμπεριφορές της Διοίκησης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ένστολους των ΜΑΤ; Θα υπάρξει καταγγελία και άμεση παρέμβαση;