Μεγάλες διαστάσεις, που εκφράζονται και με δυναμικές αντιδράσεις από τα μεγάλα κόμματα, έχει λάβει η υπόθεση με τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονσάλες, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ''Πρώτου θέματος'', είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά επί των ημερών του υπαλλήλους της πρεσβείας, ενώ για το θέμα παρενέβη με σκληρή ανακοίνωση και το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας την ΝΔ ότι ''προσπαθεί να κάνει πολιτική, τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρέσβης που ήταν επικεφαλής της πρεσβείας από το 2012- 2013, παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε υπαλλήλους, οι τέσσερις, μάλιστα, από τις οποίες φέρονται να απολύθηκαν. 

Πάντα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στα τέλη Μαρτίου του 2013 στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο, με την οποία ζητά την παρέμβασή του για το επίμαχο ζήτημα. 

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν από την πλευρά τους μύδρους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο ισχυρίζονται ότι ''συγκάλυψε το σκάνδαλο''. 

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά χθες από το βήμα της συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπράταξης, σχολίασε τα δημοσιεύματα και την παρέμβαση Τσίπρα ως ''μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους''. 

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά:

Σήμερα είναι η διεθνής ημέρα της οικογένειας. Η οικογένεια ήταν πάντα για μας και είναι και τώρα πολύ περισσότερο στο επίκεντρο της πολιτικής μας και των προτάσεων μας. 

Λυπάμαι που μια τέτοια μέρα χρειάζεται ως γυναίκα και πολιτικός να αναφερθώ στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη στάση του Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων γυναικών από τον Πρέσβη του Μαδούρο.

Μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους. Αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση. 

Λάβρη ανακοίνωση για το ίδιο ζήτημα εξέδωσε χθες και η ΝΔ, μιλώντας για ''άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού σε σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς".

Η Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, προχώρησε σήμερα σε νέα ανακοίνωση τονίζοντας τα εξής: ''Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο''.

Μαξίμου: Η Νέα Δημοκρατία τσαλαβουτά στον κιτρινισμό

Ως ''αναμάσημα γνωστής ιστορίας του 2013'' παρουσιάζει σε απάντησή του το Μαξίμου, το συγκεκριμένο περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι η ''Νέα Δημοκρατία, μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό''.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται.

Η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος.  Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο. 

ΥΓ. 

Πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα. 
Στην –κάθε άλλο παρά φιλική προς την κυβέρνηση- ιστοσελίδα antinews, σε άρθρο της 3/3/2016, μπορεί κανείς να διαβάσει: 
«..Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε –άρον, άρον- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας…»
Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά.