Εκλογές σύντομα βλέπει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το λόγο αυτό έχει θέσει το κόμμα του σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Την ώρα που οι περισσότεροι θεωρούν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ψήφιση του ασφαλιστικού και των σκληρών μέτρων που θα φέρει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κερδίζει χρόνο, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αντίθετη άποψη.

«Σας καλούμε σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα, σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι και εγώ πιστεύω ότι πιο σύντομα από όσο κάποιοι πιστεύουν, θα κληθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», φέρεται να είπε σε κλειστή συνάντηση με στελέχη του κόμματος που έγινε πρόσφατα στη Συγγρού. Εκτός από τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ για να καταλήξει σε αυτή την εκτίμηση έχει λάβει υπόψη και άλλους παράγοντες.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η πορεία φθοράς που έχει ξεκινήσει η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει επιστροφή για δύο βασικούς λόγους που θα έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία: πρώτον, γιατί έχει αρχίσει να επωμίζεται πολιτικά τη στροφή που έκανε όταν αποποιήθηκε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και δεύτερον γιατί πολύ σύντομα θα επωμιστεί και το βαρύ κόστος των μέτρων, τα οποία συν τοις άλλοις, δεν θα φέρουν και κανένα αποτέλεσμα, οπότε δεν θα δώσουν και λύση στο αδιέξοδο της οικονομίας.

Προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος ηγετικά και να βγει ενισχυμένη η ΝΔ από αυτή την κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεταρρυθμιστικής συμμαχίας με επικεφαλής το κόμμα του, με την εξής ρητορική, η οποία θα εκφραστεί πιο έντονα στις επόμενες ημέρες: η ΝΔ θα ηγηθεί μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, που δεν θα είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά μια κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Συγγρού θα στοχεύσει και σε πολίτες οι οποίοι δεν ψήφισαν ποτέ ΝΔ, αλλά ψάχνουν πολιτική στέγη προκειμένου να τις εκφράσει. Έτσι, το νέο αφήγημα που θα τεθεί από τον κ. Μητσοτάκη θα έχει να κάνει με τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου από τη μια και το παλιό που εκφράζεται από την καταστροφική ετρόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως θα την αποκαλεί, από την άλλη.