Αλλάζουν όλα στα πόθεν έσχες με το πολυνομοσχέδιο

Αλλάζουν όλα στα πόθεν έσχες με το πολυνομοσχέδιο

Αλλαγές στο τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης όλων των υπόχρεων καταβολής πόθεν έσχες πολιτικών και μη προσώπων, φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεράστιος όγκος των πόθεν έσχες με τον οποίο βάσει νόμου επιβαρύνεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής- μέχρι πρότινος είχε την αρμοδιότητα για όλους τους υπόχρεους πολιτικούς και μη- δεν επιτρέπει την άμεση και ορθή διερεύνηση τους.

Έτσι με το πολυνομοσχέδιο, η αρμοδιότητα της διερεύνησης των πόθεν έσχες μη πολιτικών προσώπων, περνά στην αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές αρμοδιότητες. Στη δε Βουλή, επικεφαλής της επιτροπής πόθεν έσχες, τοποθετείται η εκάστοτε πρόεδρος της Θεσμών και Διαφάνειάς που στη προκειμένη περίπτωση είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αξίζει να επισημανθεί πως ήδη από τη προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο είχε διαπιστωθεί η δυσλειτουργία του ελέγχου του συνόλου των πόθεν έσχες από την ίδια τη Βουλή ( σωρεύονταν δεκάδες χιλιάδες δηλώσεις), όμως οι πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται ότι δεν επιτρέψανε οι ανάλογες ενέργειες να γίνουν νωρίτερα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο