Για το «πάγωμα» του διαλόγου Δημοκρατικής – Συμπαράταξης και Ποταμιού τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» και αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παρευρέθη στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «οι λάθος αυτές συνεννοήσεις, ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, κάνουν τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να τρίβουν τα χέρια τους».

Όπως εξήγησε «και οι δύο δεν θέλουν να υπάρχει τίποτα σε αυτό τον χώρο ώστε να τον κατακτήσουν. Ο ένας, ερχόμενος από μια στρεβλή αφήγηση της Αριστεράς, η οποία είναι βαθιά εθνικολαϊκιστική, ο άλλος από το χώρο της Δεξιάς. Όλοι θέλουν να κατακτήσουν αυτόν τον χώρο. Κι εμείς πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, να πάει ο καθένας στην άκρη τις φιλοδοξίες του και να βάλει πάνω απ' όλα το βασικό στόχο που είναι να συγκροτηθεί εκ νέου η δημοκρατική παράταξη, η Κεντροαριστερά, έχοντας ένα προοδευτικό πρόγραμμα».

Σε ερώτηση, αν ο ίδιος επιθυμεί να ηγηθεί της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι δεν έχει ξεκινήσει τέτοια διαδικασία και σημείωσε:

Εμείς ξαναβάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Το ζήτημα είναι να υπάρξει προγραμματική ενοποίηση αυτών των δυνάμεων για να διαμορφωθεί ένα μέτωπο απέναντι στη Ν.Δ. και σε αυτό που εκφράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που είναι βαθιά εθνικολαϊκιστικό. Τα υπόλοιπα περί ηγεσιών δεν βοηθούν αυτή την κουβέντα.