Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η υπόθεση με τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας  Φρανκλίν Γκονσάλες, ο οποίος φέρεται να παρενήλησε σεξουαλικά, επί των ημερών, του υπαλλήλους της πρεσβείας.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντάλλαξαν το απόγευμα νέα πυρά με αφορμή την υπόθεση του πρέσβη, αλλά και τις καταγγελίες για τηλεφωνικές επικοινωνίες στελεχών της ΝΔ με μέλη του κυκλώματος εκβιασμών.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της τόνισε πως  το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από δύο ημέρες σιωπής, επιβεβαίωσε την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για τον πρεσβευτή.

«Το Μαξίμου, επιτέλους, μετά από δύο ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μαδούρο είναι υπαρκτή. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει τα  αδικαιολόγητα» τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

Το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ  πνίγηκε στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λίγη ώρα αργότερα, αναφέροντας πως η ΝΔ αναδεικνύει το θέμα με τον πρεσβευτή για να μην απαντήσει για τις καταγγελίες σχετικά με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. «Η ΝΔ και ο κ. Κουμουτσάκος φτάνουν μέχρι τη Βενεζουέλα στην προσπάθειά τους να μην απαντήσουν για τις σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών. Για να το πετύχουν, προσπαθούν να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, σε μια υπόθεση όπου υπήρξε ενεργή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο αφορά σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων» αναφέρει το κυβερνών κόμμα και στη συνέχεια προσθέτει:

Για την φιλότιμη αυτή προσπάθεια της μονταζιέρας τους, απαντάμε στον κ. Κουμουτσάκο με τον μόνο τρόπο που αυτός κατανοεί, με τις φράσεις ενός στενού -από ότι φαίνεται- συνεργάτη του:

...Να σου πω. Είσαι θεός. Οι ανακοινώσεις αυτές αδερφέ… επειδή είμαι από παιδί στη ΝΔ...Ρε τώρα, να σου πω κάτι, κανείς δεν τα έχει βγάλει, πλάκα μου κάνεις τώρα; Τι είμαι κανένας χθεσινός είμαι τώρα εγώ; Στην πιάτσα είμαι. Τους έχεις στείλει για χόρτα… Παίζεις πάνω, δεξιά, κέντρο, αριστερά, τους τρέχεις, πας μπροστά, λογοπαίγνια, σκόνη και θρύψαλα τους έχεις. Στο λέει ο Τάκης που είναι φίλος. Άμα δεν μου άρεσε κάτι, θα στο έλεγα.

Ωστόσο η ΝΔ έδωσε συνέχεια στην σύγκρουση, με τις γυναίκες βουλευτές του κόμματος να ανακοινώνουν πως θα καταθέσουν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα του πρεσβευτή. Ειδικότερα, διερωτώνται σκωπτικά «αν τελικά η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από το Νόμο και την αξιοπρέπεια των γυναικών υπαλλήλων», καθώς και «αν ως Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αγνοούσε πως η σεξουαλική παρενόχληση απαγορεύεται στην χώρα μας ή θεωρεί πως η απόκρυψη σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να χαρακτηριστεί «πολιτική ωριμότητα», εφόσον ο δράστης είναι πολίτης «αριστερής χώρας»».