Η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «στον Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Σχετικά με την αναφορά του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρίβσκις ότι η Αθήνα επέλεξε τους φόρους αντί για τη μείωση δαπανών, ο υπουργός επεσήμανε πως «ήταν επιλογή της κυβέρνησης να κάνει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό φορολογικό χωρίς περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι με την αξιολόγηση επαναφέρεται η σταθερότητα στην οικονομία, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς.

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για τις επενδύσεις η υψηλή φορολόγηση, ενώ στάθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το β΄ εξάμηνο του 2016, θα είναι θετικό το πρόσημο στον δείκτη της ανάπτυξης.

Υποστήριξε ακόμα πως η συμφωνία που φέρνει η σημερινή κυ​βέρνηση περιλαμβάνει το ίδιο βαριά μέτρα με αυτά που είχε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μόνο για το 2015, αλλά σε βάθος τριετίας, και τόνισε πως οι ηπιότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των δανείων και η συμφωνία για την αξιολόγηση, σε συνδυασμό με το χρέος, δημιουργούν ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς αν οι αριθμοί “βγαίνουν” και αν η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος θα οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης επικαλέστηκε τα καλύτερα των αναμενομένων δημοσιονομικά στοιχεία για το 2015 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα μας θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.