Την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη, υπερασπίστηκε σήμερα, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι η εξοικονόμηση χρημάτων είναι τεράστια. 

"Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ", είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι, "το κτήριο του Κεράνη έχει 2300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ".

Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια.

Σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτήριο της λεωφόρου Θηβών, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρίνισε ότι, "ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό".

Την ίδια στιγμή, σχολίασε καυστικά τις αντιδράσεις κάποιων υπαλλήλων, για τις οποίες σημείωσε ότι, "αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία" και δήλωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτήριο θα συνδεθεί με λεωφορειογραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

"Υπάρχει σχεδιασμός για τέτοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, απάντησε ότι, "η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή".

"Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτηση", σημείωσε "δείχνοντας" τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που είναι σε εξέλιξη. "Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες", είπε τέλος.