current views are: 6

17 Μαΐου 2016
Δημοσίευση07:26

Κοντονής: Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια

«Η κυβέρνηση κέρδισε μία σπουδαία μάχη» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 07:26’

«Η κυβέρνηση κέρδισε μία σπουδαία μάχη» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

   «Η κυβέρνηση κέρδισε μία σπουδαία μάχη» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Ζάκυνθο, αναφερόμενος στη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, για να προσθέσει πως «υπάρχουν ακόμα προβλήματα που είναι μπροστά μας». 

   Ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε:

«Η κυβέρνησή της Αριστεράς δέχεται πολεμική προπαγάνδα για τη συμφωνία, όμως, δεν έχουν ίχνος λογικής τα επιχειρήματά τους. Η ΝΔ λέει πως είναι νέο μνημόνιο ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά θα λειτουργεί μόνο αν δεν πετύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα».

   Για τους μισθούς και τις συντάξεις ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι «κάποιοι διαστρέφουν την πραγματική εικόνα και κρύβουν την αλήθεια». «Εμείς συμφωνήσαμε σε μικρά πλεονάσματα για να μπορούμε να τα πετύχουμε. Αισιοδοξούμε γιατί σε συνθήκες απόλυτης στενότητας καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους. Το πλεόνασμα για 1% το έτος 2017 δεν είναι εφικτός στόχος;» διερωτήθη ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε: «μέχρι τότε δεν θα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις».

    Κατηγόρησε όσους δημιουργούν πανικό στην κοινωνία και επισήμανε πως «η κυβέρνηση πέτυχε να εξαιρεθεί από τον μηχανισμό η υγεία, η άμυνα και οι κοινωνικές παροχές».

   «Πού τα ξαναείδαμε αυτά, από εκείνους που κυβέρνησαν και έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα με τα μνημόνια και έρχονται τώρα και μας κάνουν και μαθήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Κοντονής και υποσχέθηκε πως «η κυβέρνηση της αριστεράς είναι εκείνη που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».


σχετικα αρθρα