Δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή από τη Βουλή, εκτιμά η Φωτεινή Βάκη. Παράλληλα, παραδέχεται ότι τα νέα μέτρα είναι υφεσιακά, αλλά –όπως είπε– δεν συγκρίνονται με αυτά που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Εφόσον υπήρξε μέχρι τώρα αρραγής συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής ομάδας, γιατί να μην υπάρξει και την Κυριακή;

«Τα νέα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν τις αυξήσεις έμμεσων φόρων, δεν συγκρίνονται με τα προηγούμενα και ότι θα είναι τα τελευταία που ψηφίζονται», σημείωσε.

Όπως επεσήμανε η κυρία Βάκη, οι όποιες αυξήσεις από την αύξηση του ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους δεν θα γίνουν σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως είδη διατροφής, ύδρευση, θέρμανση, αλλά στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια, τη συνδρομητική τηλεόραση, κ.ο.κ. Και τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθούν.

«Δεν μπορούσαν να αποφευχθούν, ήταν όλα αυτά μέρη της συμφωνίας του Ιουλίου» είπε, υπενθυμίζοντας πως το βασικό είναι ότι θα εκταμιευθούν πάνω από 10 δισ ευρώ για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και την τόνωση της ρευστότητας. «Τα 5,3 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων είναι λιτότητα, αλλά είναι πολύ πιο ήπια λιτότητα από τα 63 δισ. ευρώ τον Αρμαγεδδώνα που ζήσαμε την προηγούμενη πενταετία» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε απογοητευτική τη στάση της ΝΔ, η οποία –όπως είπε- σε κάθε ευκαιρία εκφράζει τη δυσφορία της και ζητάει μετ΄ επιτάσεως εκλογές.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε πολύ θετική για την Ελλάδα την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Είναι η πρώτη φορά που δεν συζητούμε αν θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει» σημείωσε η κυρία Βάκη.