Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός τοποθετήθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης στην περιοχή Αφάντου Ρόδου. 
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως η περιοχή είναι ερείπια και κάτι πρέπει να γίνει. Συγκεκριμένα ανέφερε:
 
Η επένδυση έχει ένα προβληματάκι, αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση, γιατί θεωρούμε πως η  συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει. Από πάντα πιστεύαμε ότι ο χώρος αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί, μιας και ήταν ένα ερείπιο.
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα μήνα ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατήγγειλε την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού  να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου,απόφαση που όπως τόνισε ο περιφερειάρχης  ματαιώνει την εν εξελίξει διαδικασία αξιοποίησης της περιοχής.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάς δήλωνε πως «η υπουργική απόφαση απλώς θέτει σε εγρήγορση την Εφορεία Αρχαιοτήτων στην περιοχή». 
 
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανενός είδους φρένο στη διαδικασία επένδυσης εκεί» κι ότι η επένδυση μπορεί να προχωρήσει κανονικά σε ό,τι αφορά του Υπουργείο Πολιτισμού «χωρίς να τίθεται, επαναλαμβάνω, κανένας καινούριος όρος σε σχέση με το ΕΣΧΑΔΑ και τι είχε γίνει τότε».