Συναγερμός σήμανε στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ με την πρωτοβουλία που χρεώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. 
 
Έπειτα από συσκέψεις με το στενό της επιτελείο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά  εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει «άνοιγμα» στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας μέσω της εκδήλωσης αυτής πέρασε στην αντεπίθεση. 
 
Απάντησε μεν θετικά  στην πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να γίνει ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο, ωστόσο πρότεινε να γίνει ειδική συνεδρίαση, στην οποία όπως αναφέρεται στην επιστολή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί αυτονόητο ότι θα πρέπει να κληθούν να μιλήσουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων και της κυβέρνησης. 
 
Ο πρόεδρος της Βουλής πάντως τηλεφώνησε σήμερα στην κ. Γεννηματά και τη διαβεβαίωσε πάντως πως ουδέποτε υπήρξε στις προθέσεις της Βουλής να διοργανωθεί εκδήλωση εκ μέρους της Βουλής, για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα