Τροπολογία με την οποία ζητά την κατάργηση της διάταξης που αφορά την παραχώρηση ακινήτων του Ολυμπιακού πόλου Φαλήρου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με σκοπό τη δημιουργία δικαστηρίων για μεγάλες δίκες κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής.

 Όπως επισημαίνει «με πολιτική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης και εν αγνοία των αρμόδιων υπουργών στις 6 Μαΐου 2016, η κυβέρνηση δια του επίσης αναρμόδιου υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε, με τρόπο που καθιστά φανερή την μέθοδο της λαθροχειρίας, την παραχώρηση των ακινήτων που ευρίσκονται στην Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σαν χώρος όπου θα διεξάγονται δίκες που αφορούν μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων».

Στη σχετική αιτιολογική του έκθεση αναφέρει ότι: «Η τροπολογία περιεβλήθη τον τύπο βουλευτικής τροπολογίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος από την αντιπολίτευση και από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης των όμορων περιοχών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός από τους 16 υπογράφοντες βουλευτές μόνο μία είναι βουλευτής του λεκανοπεδίου Αττικής και όλοι οι άλλοι είναι βουλευτές από τους άλλους νομούς της Ελλάδος.

Η γνωστοποίηση της απόφασης αυτής που συντελέστηκε με την ταυτόχρονη ψήφιση της τροπολογίας, ξεσήκωσε μεγάλες και σφοδρές αντιδράσεις από τους δημάρχους των όμορων περιοχών, πολιτιστικούς συλλόγους και κινήσεις πολιτών των ίδιων περιοχών, οι οποίοι αμέσως συνειδητοποίησαν ότι το έργο ανάπτυξης της περιοχής θα διεκόπτετο οριστικά.

Επειδή η απόφαση αυτή είναι  παράγοντας δημιουργίας αρνητικών προϋποθέσεων στην ανάπτυξη της οικονομίας και ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προτείνεται η ψήφιση της παρούσας τροπολογίας».