Ως κακή λύση χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο Βασίλης Λεβέντης και για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμπάκα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι το κόμμα του «είναι υπέρ του ευρώ και υπέρ της Ευρώπης» και πως «είμαστε υπέρ ενός σχεδίου άμεσης παρέμβασης για άρση παθογενειών και για τομές οι οποίες μηδενίζουν τα ελλείμματα».

Όπως είπε «αν κάναμε οικειοθελή λιτότητα, από το 2009 όπως έκαναν η Ιταλία και η Ισπανία, που κατέβασαν κατά 15% -20% συντάξεις και μισθούς και έκοψαν δαπάνες του δημοσίου δεν θα μπαίναμε στα μνημόνια».

«Αλλά οι κομματικοί στρατοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ», εξήγησε ο ίδιος, «που έπρεπε να προστατευθούν και η απροθυμία των τότε ηγεσιών των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Σαμαρά να πειράξουν τα βολέματα των παιδιών τους οδήγησαν στην προτιμότερη λύση να παίρνουν δανεικά, και να βάλουν τη χώρα στο μνημόνιο».

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει «να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να ανοίξουν αμέσως τα επαγγέλματα» κάνοντας λόγο πως «σε ένα ελεύθερο καθεστώς δεν υπάρχουν εμπόδια, δεν υπάρχουν προστατευτικότητες, γιατί οι προστατευτικότητες εμποδίζουν νέους να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας».