Εισηγήσεις από επιχειρηματικούς και τοπικούς φορείς δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να ιδρύσει νέα πολιτική κίνηση στο χώρο της Κεντροδεξιάς. 

Ο κ. Μίχαλος έχει γίνει δέκτης έντονων πιέσεων από πολιτικούς παράγοντες, αλλά και κοινωνικούς φορείς, που θέλουν να εκφραστούν πολιτικά στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς και δεν τους αντιπροσωπεύει η μέχρι σήμερα αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα στις εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Μίχαλος γίνεται λόγος για τα ανοίγματα τα οποία ακούγεται ότι προτίθεται να κάνει η ηγετική ομάδα του κόμματος. Γιατί όπως σημειώνεται «αυτού του είδους  οι προσμίξεις, αλλοιώνουν το λαϊκό κομμάτι της εκλογικής βάσης». 

Πάντως, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δεν φαίνεται να προτίθεται να ακολουθήσει τις εισηγήσεις για δημιουργία νέου φορέα, καθώς ανήκει στα παραδοσιακά παλαιά στελέχη της ΝΔ, ενώ είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές. 

Άλλωστε, το όνομά του «έπαιζε» έντονα τον Ιούνιο του 2014 για τις δημοτικές εκλογές, καθώς είχε πέσει στο τραπέζι της Συγγρού, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Μίχαλου για το δήμο της Αθήνας.