Διευκρινίσεις επιχειρεί να δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις που έκανε στη ραδιοφωνική εκπομπή "Ακραίως" των Τάκη χατζή και Νίκου Παναγιωτόπουλου, όπου τάχθηκε ευθέως υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Αφάντου στη Ρόδο, λίγες ημέρες μετά το "μπλόκο" του Υπουργείου Πολιτισμού στην εν λόγω επένδυση. 

Μετά την έκταση που πήρε η δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αρχική του δήλωση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το "Ακραίως.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Σαντορινιού:

Στη σημερινή (17/05/16) συνέντευξη που παραχώρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του κ. Χατζή και κ. Παναγιωτόπουλο, μεταξύ διαφόρων θεμάτων της επικαιρότητας, τοποθετήθηκε και για 14 δευτερόλεπτα στην επένδυση του Γκόλφ Αφάντου, λέγοντας:

«Η επένδυση έχει ένα προβληματάκι, αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση, γιατί θεωρούμε πως η  συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει. Από πάντα πιστεύαμε ότι ο χώρος αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί, μιας και ήταν ένα ερείπιο».

Κατόπιν αυτών, είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε πως προέκυψαν οι ηχηροί τίτλοι περί δηλώσεων που εκθέτουν τον Υπουργό Πολιτισμού για την επένδυση στου Αφάντου, οι οποίοι και αναπαρήχθησαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή η εμμονή να δημιουργηθεί ρήξη μεταξύ των βουλευτών και της Κυβέρνησης, με ευφάνταστα σενάρια, όμως παραμένει ένα δημοσιογραφικό κατασκεύασμα η διχογνωμία Σαντορινιού- Μπαλτά για το Γκόλφ Αφάντου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή τα δημοσιεύματα, προχώρησε στο ακόλουθο σχόλιο«από τις δηλώσεις μου δεν προκύπτει καμία υπόνοια για τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μπαλτά, τον οποίο σέβομαι προσωπικά και εκτιμώ απεριόριστα το έργο του. Η όποια προσπάθεια να ανακαλύψουν κάποιοι «μαύρες τρύπες» εντός ΣΥΡΙΖΑ, πέφτει στο κενό».

Σ.Σ. Προφανώς ο κ. Σαντορινιός δεν έχει ενημερωθεί για την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, να χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος η έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Αφάντου Ρόδου, ούτε για την ενδοκυβερνητική κόντρα που ξέσπασε στη συνέχεια. Όσο για τα περί "δημοσιογραφικού κατασκευάσματος", την επόμενη φορά θα επικοινωνούμε μαζί του προκειμένου να βάζει τους τίτλους που επιθυμεί. 

Προτείνουμε, τέλος, στον βουλευτή να διαβάσει και το ανέκδοτο με το λαγό. Μπορεί να δει και ΕΔΩ...