Όσο πλησιάζει η ημερομηνία για το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου, οι ελπίδες για συνολική λύση – πακέτο για την αξιολόγηση φαίνεται να λιγοστεύουν. 

Προς τούτο, ο πρόεδρος του οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε σήμερα σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ότι «δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου».«Υπάρχουν αρκετά δύσκολα σημεία [σ.σ. στο θέμα του χρέους]» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να επισήμανε πως η χώρα μας έχει μακράς διάρκειας χρέος, για το οποίο απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια. Σημείωσε πάντως πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Μένει να νομοθετηθεί ακόμη ένα νομοσχέδιο, αλλά μετά από αυτό θα πρέπει να είμαστε εντάξει».

Ο πρόεδρος του Eurogroup μάλιστα έκανε ειδική αναφορά και στην περυσινή χρονιά και τις διαπραγματεύσεις με την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σχέση με την παρούσα κυβέρνηση είναι καλή. Η ριζοσπαστική πτέρυγα βασικά αποβλήθηκε και νέοι υπουργοί ορίστηκαν. Από το καλοκαίρι, η συνεργασία είναι πραγματικά καλή» είπε.