Επιστολή της ΝΔ σε άλλα κόμματα για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Επιστολή της ΝΔ σε άλλα κόμματα για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Επιστολή στις υπεύθυνες για τα γυναικεία θέματα των άλλων δημοκρατικών κομμάτων σχετικά με την υπόθεση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στην πρεσβεία της Βενεζουέλας απέστειλε η επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

«Έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας υπόθεση της συγκάλυψης, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της σεξουαλικής παρενόχλησης σε Ελληνίδες εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενες απολύθηκαν από την πρεσβεία. Είναι προκλητικό στις μέρες μας να συμβαίνουν φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρο εργασίας και μάλιστα σε μία πρεσβεία. Είναι απαράδεκτο ένας πολιτικός, αρχηγός κόμματος, σήμερα πρωθυπουργός της χώρας, να συγκαλύπτει την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της.

Και προσθέτει: «Αξίζει οι γυναίκες που συμμετέχουμε στο πολιτικό γίγνεσθαι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να λειτουργήσουμε ως ένα ενωτικό παράδειγμα δράσης μέσα στην κοινωνία. Το μήνυμά μας είναι: Οι πολίτες δεν μένουμε απαθείς, οι γυναίκες δεν μένουμε απαθείς και οι πολιτικοί οφείλουν να αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη τους».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο