Στην δημιουργία του αγωγού ΤΑP αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, το οποίο τονίζει ότι είναι ''η μεγαλύτερη άμεση επένδυση από το εξωτερικό στην Ελλάδα'' με την χώρα να υπολογίζει από αυτή σε οικονομική ώθηση.  

Το περιοδικό επισημαίνει επίσης ότι «η Ε.Ε. καθίσταται έτσι ενεργειακά πιο ανεξάρτητη από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με το Spiegel:

Ο ευδιάθετος Τσίπρας αναφέρθηκε στη χρονική σύμπτωση της κατασκευής του αγωγού με το επιτυχημένο κλείσιμο της αξιολόγησης, το οποίο αποτελεί το τέλος της οικονομικής αστάθειας και της ανασφάλειας.

Η έναρξη της τροφοδοσίας με αέριο τοποθετείται στο 2020 και πρόκειται να εφοδιάσει καταρχάς επτά εκατομμύρια νοικοκυριά και θα μπορούσε να διπλασιασθεί στο μέλλον. Για την Ελλάδα η κατασκευή του αγωγού είναι πράγματι λόγος για εορτασμό. 

Περισσότερα από 1,5 δις. ευρώ θα αντληθούν για την ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία, πρόκειται δηλαδή για την μεγαλύτερη επένδυση γενικώς», υπογραμμίζει το Spiegel, ενώ όπως τονίζει «η κατασκευή θα δημιουργήσει 8.000 θέσεις εργασίας και 150 εταιρείς θα πάρουν παραγγελίες, μια επειγότως αναγκαία ώθηση για μια χώρα όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άνεργο».

Tο περιοδικό αναφέρεται και σε σχετική δήλωση του Ελληνα υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστου Σπίρτζη στο Spiegel online ότι «είναι μια μέρα χαράς για την Ελλάδα και μια μέρα η οποία σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης», την οποία χαρακτηρίζει ως αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, αφού «στην αντιπολίτευση είχε επικρίνει την προκάτοχο συντηρητική κυβέρνηση για τη συμφωνία ΤΑΡ, διότι αυτή εξυπηρετούσε μόνο τις πολυεθνικές εταιρείες και τις ΗΠΑ»,όπως γράφει.