current views are: 4

18 Μαΐου 2016
Δημοσίευση09:34

Η διαχωριστική γραμμή του Μητσοτάκη

Κυβερνητικό προφίλ με μεταρρυθμιστικό πλαίσιο χτίζει ο Κυριάκος Μητσοτακης, ο οποίος στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αντιπαρατεθεί δημόσια με τον Αλέξη Τσιπρα με φόντο τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβερνηση. 

Δημοσίευση 09:34’

Κυβερνητικό προφίλ με μεταρρυθμιστικό πλαίσιο χτίζει ο Κυριάκος Μητσοτακης, ο οποίος στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αντιπαρατεθεί δημόσια με τον Αλέξη Τσιπρα με φόντο τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβερνηση. 

Κυβερνητικό προφίλ με μεταρρυθμιστικό πλαίσιο χτίζει ο Κυριάκος Μητσοτακης, ο οποίος στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αντιπαρατεθεί δημόσια με τον Αλέξη Τσιπρα με φόντο τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβερνηση. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να στείλει απο δω και πέρα το μήνυμα οτι η ΝΔ μπορει να ηγηθεί ενός μεταρρυθμιστικού κυβερνητικού συνασπισμού και πως μπορει να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή εκ μέρους της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Άλλωστε οι συναντήσεις που είχε χθες στο Παρισι, ηταν στοχευμένες: Ανχελ Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ, ενός Οργανισμού που ασχολείται κατεξοχήν με τις μεταρρυθμίσεις και την ανταγωνιστικότητα, Εμμανουέλ Μακρον, ο γάλλος υπουργός οικονομίας, σημαίνον στέλεχος της κυβερνησης Ολάντ, που ωστόσο έχει ιδρύσει το κίνημα “Μπροστά”, με στόχο, οπως λένε, τη γαλλική Προεδρία του 2017 και Νικολά Σαρκοζί, ο τέως πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας που ηγείται του συντηρητικού δεξιού κόμματος “Ρεπουμπλικάνοι”.

Τι δουλειά είχε ένας κεντροδεξιός πολιτικός της Ελλάδας, με ένα κεντροαριστερό και ένα κεντροδεξιό Γάλλο πολιτικό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr, η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη θα στηρίζεται σε ένα βασικό αξίωμα: η βασική διαχωριστική γραμμή σήμερα, δεν αφορά την Δεξιά και την Αριστερά. Η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να τραβηχτεί μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών. “Αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές και αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν”, φέρεται να είπε τόσο στον κ. Μακρον, όσο και στον κ. Σαρκοζί.

Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί η ΝΔ απέναντι και στο Μεγαρο Μαξίμου, κατα τη διάρκεια της ψήφισης των νέων μέτρων. “Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ζωντανή συνέντευξη που έδωσε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι France 24. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει συνολικά το τέταρτο μνημόνιο “γιατι φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία, ωστόσο κάποια επιμέρους ζητήματα που είναι κοντά στις θέσεις της ΝΔ, πιθανόν, να τα υποστηρίξει”, διευκρινίζοντας οτι αυτό δεν σημαίνει οτι θα τα ψηφίσει κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση στη Συγγρου θα περιμένουν να δουν τι θα καταθέσει η κυβερνηση τόσο για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων οσο και στο θέμα με τα κόκκινα δάνεια, για το οποίο, στη ΝΔ λένε πως θα πρέπει να υπάρξει λύση και μετά θα αποφασισουν τι τελικά θα πράξουν κοινοβουλευτικά. Αυτό που συνεχίζεται εντατικά πάντως είναι η κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, κάτι το οποίο συζήτησε ο κ. Μητσοτακης στις επαφές που είχε χθες στο Παρίσι, ενώ σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι, ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο συντονιστής δημόσιας διοίκησης Μάκης Βορίδης, ο τομεάρχης εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο τομεάρχης ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, θα συναντηθούν με Δημάρχους απο όλη τη χωρα.

 


σχετικα αρθρα