Τις απόψεις του σε επίμαχα ζητήματα της κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο και για τον ''κόφτη'' διατύπωσε σήμερα στο Βήμα Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις'' και ''δεν θα εφαρμοστεί ο κόφτης'' . 

Όπως επισήμανε ο βουλευτής, ''ιδιωτικοποιήσεις δεν θα γίνουν. Ποιος σας είπε ότι θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι σωστό αυτό. Αν έχετε αυτή την πληροφορία, είναι λάθος. Δεν θα γίνουν. Γίνεται μία συζήτηση η οποία δεν έχει καταλήξει και έχει απομακρυνθεί μάλιστα το ενδεχόμενο αυτό. Δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα, απλώς το κράτος θα πουλήσει ορισμένα ποσοστά και θα κρατήσει εν συνόλω την πλειοψηφία των μετοχών. Αυτό ναι, σε ορισμένες επιχειρήσεις Δημοσίου. Οι θεσμοί φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει σε αυτό''.

Την ίδια στιγμή σε σχέση για τον ''κόφτη'' τόνισε:

Δεν νομοθετούμε, από τώρα μέτρα(για τον κόφτη), απλώς όταν θα έρθει που δεν θα έρθει, η γνώμη μου είναι αυτή, ότι δεν θα έρθει, το μόνο ζήτημα που συζητιέται, είναι το 3,5% το 2018, που εάν γίνει κάτι σημαντικό, στην Ευρώπη, τότε πάμε αλλού, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα, που μας ζητάνε.