ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μικροεπεισόδια στο ΑΠΘ – Υποτονική προσέλευση φοιτητών στις κάλπες

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2016, 16:38 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2016, 16:38
Μικροεπεισόδια στο ΑΠΘ – Υποτονική προσέλευση φοιτητών στις κάλπες
Facebook Twitter Whatsapp

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, όταν ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς, επιτέθηκε κυρίως κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στη Γεωπονική Σχολή όταν ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς, επιτέθηκε κυρίως κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Τραυματισμοί δε σημειώθηκαν, ενώ αντίστοιχες επιθέσεις και σε άλλα Τμήματα, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Θετικών Επιστημών, αποτράπηκαν, καθώς μόλις πληροφορήθηκαν τα επεισόδια στη Γεωπονική οι φοιτητές εκεί απομακρύνθηκαν από τα τραπεζάκια, που ήταν στημένα τις εισόδους των Σχολών.

«Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε φοιτητές στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και κατόπιν κατευθύνθηκε και σε άλλες Σχολές. Κύριος στόχος τους ήταν φοιτητές που πρόσκεινται στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Χαδούλης. Σημείωσε δε ότι "τέτοιες επιθέσεις είναι ενάντια στο σύνολο του φοιτητικού κινήματος και συνολικά προς της δημοκρατία", καθώς και ότι "οι φοιτητές κατάφεραν και απομόνωσαν τουλάχιστον προσωρινά τα στοιχεία που προκάλεσαν την κατάσταση".

Κατά τα άλλα η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές στα Τμήματα και Σχολές, τόσο του ΑΠΘ, όσο και του ΠΑΜΑΚ, είναι υποτονική και υπολογίζεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

«Διευκρινίσεις για τη διαφορετική καταγραφή της ΟΝΝΕΔ στο ψηφοδέλτιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»

 Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε για 29η χρονιά πρώτη δύναμη, με το hashtag #antitheta καλεί τους φοιτητές μέσα από τις αφίσες και το υλικό που διανέμει «να πάμε αντίθετα στο ρεύμα της αδράνειας».

Σχετικά με την πρωτοβουλία συλλόγων τμημάτων ΑΕΙ από όλη την Ελλάδα να καταγραφούν στα αποτελέσματα των εκλογών ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας μετά το συνέδριό της στην Θεσσαλονίκη ο κ. Χαδούλης διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Κατεβαίνουμε ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, απλά αποφασίσαμε να κάνουμε μία πολιτική κίνηση, δηλαδή να καταγραφούμε στα πανελλαδικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ, στην οποία και πρόσκειται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο λόγος αυτής της πολιτικής κίνησης είναι οι έντονες ανησυχίες μας για το παρόν και το μέλλον της οργάνωσης μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις που ακολούθησαν το 10ο τακτικό συνέριο της ΟΝΝΕΔ. Είμαστε ΔΑΠίτες, είμαστε ΟΝΝΕΔίτες, είμαστε Νεοδημοκράτες και θέλουμε οι προβληματισμοί μας να εισακουστούν αν βγουν κοινά αποτελέσματα διαφορετικά».