Εκτενή αναφορά στις καταγγελίες για τον πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας και στην επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο κάνει η ισπανική συντηρητική εφημερίδα ABC.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας που προστάτεψε ο Τσίπρας», γίνεται εκτενής αναφορά στην καριέρα του διπλωμάτη. Το ABC τον χαρακτηρίζει «στενό συνεργάτη και προσωπικό φίλο του Νίκολας Μαδούρο», ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην Αθήνα «με αποστολή την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματος του, σε μια στιγμή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και οι PODEMOS έδειχναν ως μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας στην Ευρώπη».

«Πέντε από τις υπαλλήλους του, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά δεν προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια» αναφέρει η εφημερίδα και παραθέτει το ιστορικό, αλλά και το περιεχόμενο των καταγγελιών εναντίον του πρεσβευτή Φρανκλίν Ραμόν Γκονζάλες, επικαλούμενο την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, που έφερε την υπόθεση στη δημοσιότητα.

«Αίσθηση προκαλεί η απώλεια αντίδρασης από το Τμήμα Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το μακροσκελές ρεπορτάζ της Μπεγκόνια Καστιέλα, απεσταλμένης της εφημερίδας στην Αθήνα.