Αιχμές κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφήνει το ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή τα όσα είπε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η Φώφη Γεννηματά.

«Αν η κ. Γεννηματά και το κόμμα της ενδιαφέρονται πραγματικά για την ενότητα των “προοδευτικών” δυνάμεων, τότε σταματήσουν τώρα την καταφυγή στις υπεκφυγές, τα ψευδή και τις προβοκάτσιες, τακτική στην οποία επιδίδονται και στελέχη του κόμματός της ανά την Ελλάδα», αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ.

Ταυτόχρονα τονίζει πως επιμένει στη συμπόρευση των «προοδευτικών» δυνάμεων «μόνο με πολιτικούς όρους που να συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού».

«Κάτι τέτοια βεβαίως, είναι προφανές ότι, δεν μπορεί να επιτευχθεί με σπερμολογίες και μηχανοραφίες» συμπληρώνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Εξάλλου, τα αποτελέσματα δήθεν συνεννοήσεων ερήμην της ελληνικής κοινωνίας και χωρίς ένα πλαίσιο αρχών και πολιτικών, τα είδαμε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι δήθεν συνεννοήσεις κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, στο όνομα μικροκομματικών και προσωπικών επιδιώξεων, κάτι που δυστυχώς, απαξιώνει την πολιτική και όσους την υπηρετούν», καταλήγει.

Σε συνέντευξή της το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Γεννηματά του καταλόγισε ότι «έβαλε στο τραπέζι τον ΣΥΡΙΖΑ» στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.