Στη Βουλή κατατέθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τους έμμεσους φόρους ενώ ο δημοσιονομικός «κόφτης» θα έρθει με τροπολογία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί απόψε γύρω στη μία τη νύχτα.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές αύριο, Πέμπτη, για τέσσερις συνεδριάσεις, και το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή το απόγευμα. Η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει στις 13:00 της Πέμπτης.

Με τα μέτρα αυτά συμπληρώνονται τα 17 προαπαιτούμενα που  θα τεθούν επί τάπητος  την Δευτέρα στο EWG  με τελικό στόχο το Eurogroup της Τρίτης.

Αρχικά, πηγές ανέφεραν ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε το κείμενο να περιλαμβάνει και τον περίφημο «κόφτη» δημοσίων δαπανών, αν και διαρροές του ΥΠΟΙΚ προϊδεάζαν γι’ αυτή την καθυστέρηση, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει αρκετούς έμμεσους φόρους με αύξηση συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από την 1η Ιουλίου σε τυποποιημένα είδη διατροφής, εστίαση, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, αναμόρφωση της φορολογίας Ι.Χ., αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα, σε τσιγάρα και καπνό, επιβολή φόρου στον καφέ και μια σειρά άλλους φόρους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής.