current views are: 14

18 Μαΐου 2016
Δημοσίευση20:59

Πρωτιά της ΔΑΠ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Την «διεκδικεί» στα ΤΕΙ η «ΟΝΝΕΔ»

Την πρωτιά στις εκλογές στα ΤΕΙ “διεκδικεί” η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισε την στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές ως ΟΝΝΕΔ.

Δημοσίευση 20:59’

Την πρωτιά στις εκλογές στα ΤΕΙ “διεκδικεί” η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισε την στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές ως ΟΝΝΕΔ.

Νίκη της ΔΑΠ στις φετινές φοιτητικές εκλογές, από τις οποίες για μια ακόμη χρονιά δεν έλειψαν τα επεισόδια, δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Την πρωτιά στις εκλογές στα ΤΕΙ “διεκδικεί” ωστόσο η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισε την στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία της για την αναστολή λειτουργίας της νεολαίας της ΝΔ μετά το συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στα ΤΕΙ πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η ΔΑΠ με ποσοστό 36,38% και δεύτερη η ΠΚΣ με 23,98%. Ακολουθούν ΟΝΝΕΔ με 13,2% και ΠΑΣΠ με 4,21%. Σε ό,τι αφορά τα ΑΕΙ πρώτη δύναμη εμφανίζεται η ΔΑΠ με 27,74%, δεύτερη η ΠΚΣ με 22,13%, τρίτη τα ΕΑΑΚ με 13,72’5 και έπεται η ΠΑΣΠ με 9,86%.

Νίκη της ΔΑΠ δείχνουν και τα μέχρι τώρα στοιχεία που έδωσαν τα ΕΑΑΚ (αριστερές συνεργαζόμενες δυνάμεις ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ). Σύμφωνα με αυτά η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 30,09%, ΕΑΑΚ 24,5%, ΠΚΣ 23,61%, ΠΑΣΠ 11,12%.

 

Ανακοίνωση φοιτητών των συλλόγων που αυτονομήθηκαν από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Διεξήχθησαν σήμερα, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αν και βασικοί παράγοντες για πολλά χρόνια του πολιτικού συστήματος με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση του, προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα τις πολιτικές νεολαίες. Ήδη στις περισσότερες σχολές η εκλογική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δυνάμεις που καταγράφονται στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των ψήφων και αναμένεται να αναδείξουν πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ την ΟΝΝΕΔ ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά στα ΑΕΙ.

Τέλος θέλουμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους και να δηλώσουμε, πως μόνο δύναμη μας δίνουν τέτοια περιστατικά για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν “οι οργανώσεις που καταγραφόμαστε ως ΟΝΝΕΔ”:

Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρίνιο

Αρχιτεκτονική ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Πειραιά

Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ

Οδοντιατρική Αθηνών

Γεωπονία ΑΠΘ

ΒΣΑΣ ΠΑΜΑΚ

ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΤΕΓ Φλώρινας

ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Πόρων Αγρίνιο

ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ

Αγγλικό ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Καλαμάτας

Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ

Δασολογία Ορεστιάδας

Βιολογικό ΑΠΘ

Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ

Γαλλικό ΑΠΘ

Γερμανικό ΑΠΘ

ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας

Γεωλογικό ΑΠΘ

ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ

Δασολογία ΑΠΘ

Νηπιαγωγών Φλώρινας

Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ

ΕΚΠ ΠΑΜΑΚ

ΣΔΟ Λάρισας

Θεολογίας ΑΠΘ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΣΤΕΓ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΜΕΤ ΠΑΜΑΚ

Ιατρικής ΑΠΘ

ΛΧ ΠΑΜΑΚ

Ιταλικό ΑΠΘ

ΕΠ ΠΑΜΑΚ

ΣΤΕΓ ‘Αρτας

Κτηνιατρική ΑΠΘ

Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή

ΣΔΟ Κοζάνης

Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΤΕΦ Κοζάνης

ΣΕΥΠ Λαμίας

Νομική ΑΠΘ

Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Αγρίνιο

Οδοντιατρική ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Λαμίας

Οικονομικό ΑΠΘ

Πληροφορική ΑΠΘ

Μαθηματικό ΑΠΘ

Μοριακή Βιολογία Έβρου

Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο

ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ποιμαντική Θεολογία ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Χαλκίδας

Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

ΣΕΥΠ Λάρισας

Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

ΠΤΔΕ ΑΠΘ

ΣΔΟ Καλαμάτας

ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ

ΣΤΕΦ Λάρισας

ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Φαρμακευτική ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Λάρισας

Φιλολογικό ΑΠΘ

ΦΠ ΑΠΘ

ΣΤΕΓ Κοζάνης

Φυσικό ΑΠΘ

Ιατρική Έβρου

Χημικό ΑΠΘ

Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ

Νηπιαγωγών Έβρου

Ψυχολογία ΑΠΘ

ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την ολοκλήρωση των εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναφέρει:

Τα μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανεξαρτήτως της παράταξης που επέλεξαν να ψηφίσουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δεν φοβήθηκαν από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων και θέλησαν να εκφραστούν μέσα από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών κρατώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες ψηλά.

Η παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ παρέμεινε ο πραγματικός εκφραστής των απόψεων – των θέσεων – της πολιτικής φιλοσοφίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας, διατηρώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την αυτοδυναμία στα ΤΕΙ και τα υψηλά ποσοστά στα Πανεπιστήμια.

Η στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για ένα καλύτερο και σύγχρονο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, αλλά για μία δικαιότερη κοινωνία, για μια καλύτερη Ελλάδα. Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας, απέναντι σε μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα χωρίς πυξίδα, αλλά και απέναντι σε όσους επιμένουν να διχάζουν αντί να ενώνουν … εμείς διατρανώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε για το μέλλον που μας αξίζει.

 

 


σχετικα αρθρα