Αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει νέα κρίση στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters. «Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η προσοχή δίνεται στο να βρεθεί μία λύση για την ελληνική χρηματοδότηση, την επόμενη εβδομάδα, οπότε συνεδριάζει το Eurogroupπροσθέτοντας ότι έχει ήδη μιλήσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι δικαιολογεί η τρέχουσα κατάσταση και οι οικονομικές εξελίξεις.

«Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Όλοι θα συμφωνήσουμε στο να ελπίζουμε ότι οι Βρετανοί θα λάβουν μια απόφαση που είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας και θα ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει την προθυμία του για ελάφρυνση του χρέους που «πνίγει» την Ελλάδα, σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας παραχωρήσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επανειλημμένα ζητεί την ελάφρυνση, απειλώντας με αποχώρηση από το πρόγραμμα.

«Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων έως το 2018» αναφέρεται στο έγγραφο, αναβάλλοντας τα σχέδια ελάφρυνσης για μετά τις γερμανικές εκλογές στο δεύτερο μισό του 2017, αναφέρει η εφημερίδα.