Έντονο φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται όταν κατά την τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη ο Ν. Δένδιας άρχισε να διαμαρτύρεται ότι δεν είχαν κατατεθεί τα παραρτήματα Β και Γ του νομοσχεδίου.

Ο κ. Χουλιαράκης απάντησε ότι τα παραρτήματα κατατέθηκαν ως νομοτεχνική βελτίωση και σχολίασε ότι ως μη βουλευτής και νέος στη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν έχει ξαναδεί τέτοια διαδικασία.

«Τα παραρτήματα δεν συνιστούν λογοτεχνική βελτίωση» είπε ο βουλευτής της απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για να λάβει την απάντηση: «Ντροπή σας».

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και ο Ν. Δένδιας ζήτησε στη συνέχεια τον λόγο επί προσωπικού.

«Είστε αδαής και ανόητος», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Καταρχήν εκ του προσωπικού ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός ανερχόμενος στο βήμα δεν δικαιούται να απευθύνεται σε βουλευτή πόσο μάλλον στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να του λέει “ντροπή σου”» δήλωσε ο Ν. Δένδιας αναφερόμενος στον Γ. Χουλιαράκη και τον κάλεσε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

«Εάν ο υπουργός νομίζει ότι άκουσα λάθος μπορεί να διαψεύσει την ακοή μου» και πρόσθεσε «να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει όχι από εμένα αλλά από το σώμα το οποίο προσεβλήθη από την απρεπή και αδαή κατά τα κοινοβουλευτικά δεδομένα συμπεριφορά του» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.