Νέα κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρενέβη με αφορμή τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «υπογράφει όλα όσα κατήγγειλε μέχρι χθες» και πως «οι δανειστές δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα για αυτό και της επιβάλλουν τον κόφτη». Μάλιστα εκτιμά πως «η Νέμεσις δεν θα αργήσει».

Απαντώντας το μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε την παρέμβαση αυτή «κόφτη» του Κυριάκου Μητσοτάκη και σήκωσε το γάντι στον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας ότι: «ο κ. Σαμαράς πρέπει να μιλάει δημοσίως συχνότερα. Έτσι ώστε να θυμούνται οι πολίτες την περίοδο της διακυβέρνησής του, την καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της Χώρας, τις σχέσεις του με τη διαπλοκή, τις υπογραφές του σε λευκά χαρτιά των δανειστών, την ακροδεξιά του παρέα την οποία επέβαλε στην ΝΔ».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου τονίζεται ακόμη: «Σήμερα, όμως είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ (…) Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που απαντώντας στο σχόλιο του Μαξίμου σημείωσε ότι : «”Κόφτης” για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του».

«Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Γι' αυτό, στρέφονται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική», τονίζει η Συγγρού.

Απάντηση όμως έδωσε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω Twitter σχολιάζοντας: «Ας συγκρίνει καθένας πως ήταν προσωπικά τον Δεκέμβριο του 2014 και πως είναι σήμερα. Τίποτα άλλο…»

Κλιμακώνει την επίθεση η κυβέρνηση

"Είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού, η τριπλή απόρριψη της πολιτικής της ΝΔ, δεν ήταν αρκετές ώστε να περιορίσουν το απύθμενο θράσος του κ. Σαμαρά" ήταν η τελευταία απάντηση που ήρθε από κύκλους της κυβέρνησης, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι "μόνο το 2014, ο κ. Σαμαράς έλαβε μέτρα ύψους 10 δισ. ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα ως το 2018 με μέτρα ύψους 20 δισ. παραπάνω από την ισχύουσα συμφωνία, - η οποία ψηφίστηκε και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και προβλέπει μέτρα ύψους 5,6 δισ. σε βάθος τριετίας".

Οι ίδιες κυβερνητικές τονίζουν, επίσης, ότι "ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση, και η συμφωνία την οποία πέτυχε, την προστατεύουν. Επειδή ο κ. Σαμαράς καμαρώνει για τα οικονομικό αποτελέσματα που πέτυχε, ας του θυμίσουμε ότι το αποτέλεσμα του 2014 υπολειπόταν, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους για τα αποτελέσματα".

Και συνεχίζουν λέγοντας:

Ο κ. Σαμαράς άφησε κληρονομιά στην Ελλάδα ανεργία, φτώχεια και επώδυνες δεσμεύσεις, πολλές από τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει. Άφησε κληρονομιά στη Νέα Δημοκρατία την ακροδεξιά του ομάδα η οποία και προήχθη σε θέσεις αντιπροέδρων. Αλλά και τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που τους κάηκε στο ζέσταμα. Τέλος, άφησε όλη αυτή την πολιτική αποτυχία, ως κληρονομιά στον κ. Μητσοτάκη. Ο λαός μας, όμως, δεν έχει όσο κοντή μνήμη θα ήθελαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς. Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πήραν βαθιά ανάσα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που σήμερα δικαιούνται περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ του κ. Σαμαρά Μνήμη έχουν οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις διασφαλίστηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μετά από διαδοχικές περικοπές. Μνήμη έχουν οι δανειολήπτες των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται.