Μαξίμου: Δεν είναι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του υπερταμείου προς πώληση – Το 50% στο χρέος

Μαξίμου: Δεν είναι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του υπερταμείου προς πώληση – Το 50% στο χρέος

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις αντιδράσεις για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροής, στον απόηχο της έντασης που δημιουργήθηκε για το εν λόγω ζήτημα στις επιτροπές της Βουλής.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, και «οφείλει να γνωρίζει τα εξής, ώστε να μην κάνει σπέκουλα», τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Tα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη.  Είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν.

Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους,  τα  έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά  50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των θεσμών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο