Την ημέρα που στην ολομέλεια της Βουλής συζητούνταν το σκληρό πολυνομοσχέδιο, η πολιτική σκηνή θύμιζε κάτι από τα παλιά. Η πόλωση οξύνθηκε και όλοι στράφηκαν εναντίον όλων. Πάντως, για το Μέγαρο Μαξίμου η κατάσταση δεν διαφοροποιείται και το μόνο που κοιτάζει είναι το eurogroup της Τρίτης, όμως της δόθηκε μια καλή ευκαιρία να μπορέσει να ξεγλιστρήσει από την σκληρή κριτική που δέχεται για τα νέα μέτρα.

Και η τακτική της πόλωσης δεν θα σταματήσει μετά το τριήμερο της συζήτησης στο κοινοβούλιο. Αντίθετα, η κυβέρνησης σκοπεύει να κρατήσει ψιλά τους τόνους της αντιπαράθεσης και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στο στόχαστρο του Μαξίμου αναμένεται να μπει για τα καλά όλη η περίοδος της διακυβέρνησης Σαμαρά. Ήδη χθες απάντησε με πολύ σκληρό τρόπο στα όσα καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην Πρωθυπουργός, με τους στενούς συνεργάτες του νυν να σημειώνουν ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι. «Δεν μπορούν να μας κουνάν το δάχτυλο εκείνοι που κατέστρεψαν την χώρα και μείωσαν κατά 25% το ΑΕΠ της όταν κυβερνούσαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια καμπάνια για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων 2009-2014, σε μια προσπάθεια να αναδείξει ποιος έχει την πραγματική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία. Παράλληλα, θα δώσει μεγάλη έμφαση στα αποτελέσματα και στις αποκαλύψεις που θα προκύψουν από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα δάνεια που πήραν τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ από τραπεζικούς ομίλους. Εκτιμούν πως από εκεί ενδεχομένως και να προκύψουν ακλόνητα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν την θεωρεία του τριγώνου της διαπλοκής. «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», επιμένουν από το Μαξίμου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως η στρατηγική του σκληρού ροκ θα γίνει η καθημερινότητα του καλοκαιριού.