Άστραψε και βρόντηξε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, η οποία απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, προς τη κυβέρνηση με αφορμή τις διατάξεις του άρθρου για το υπερταμείο.

Η βουλευτής της ΝΔ, αφού χαρακτήρισε το εν λόγω σημείο του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα, αναρωτήθηκε γιατί προβλέπεται η λειτουργία του ταμείου για 99 χρόνια, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους έχει εκτιμηθεί στα 33 χρόνια και ανέφερε ότι θα διοικείται με την γνώμη των ξένων, ενώ έχουν υπαχθεί σε αυτό τα πάντα μεταξύ των οποίων και το σύνολο των ακινήτων του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους τις περιοχές νατούρα και τους υδροβιότοπους που έχουν υπαχθεί στη σύμβαση Ραμσάρ.

«Αν δεν αλλάξει το άρθρο αυτό, κάποιοι άνθρωποι θα κάτσουν στο σκαμνί», είπε η κ. Μπακογιάννη και σημείωσε πως αν οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν νιώθουν ντροπή, τουλάχιστον θα πρέπει να φοβούνται.

Στην τοποθέτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε κατά της αύξησης της φορολογίας, και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση πανηγυρίζει γι' αυτό.

"Είμαι φιλελεύθερη, είμαι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και του μικρού κράτους".