‘Ενα ...αναπάντεχο δώρο έφθασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε και την κάρτα του αποστολέα του: «Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός». 

Ο οποίος σε μία κρίσιμη για την κυβέρνηση συγκυρία, επανήλθε από το... πουθενά, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο για αντεπίθεση αλλά και συμβάλλοντας ο ίδιος (ο κ. Σαμαράς δηλαδή) στη συσπείρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πρώην πρωθυπουργό –πρόεδρο της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε δύο φορές (!), πρώτα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και μετά με διαρροή. Γιατί χτυπώντας το... σαμάρι, στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι  εν τέλει πλήττουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (όσο αυτός, φυσικά, δεν αποφασίζει να απο-σαμαροποιηθεί, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ). Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο Αντ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός με τέτοιο αρνητικό φορτίο, ώστε κάθε δική του επανεμφάνιση, κάνει το δικό τους έργο ευκολότερο. 

Η επισήμανση εξάλλου του πρώην πρωθυπουργού, «η εξαπάτηση του λαού αποκαλύφθηκε», προϊδεάζει -εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη- για επιστροφή του Αντ. Σαμαρά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, πολλώ μάλλον που δεν παρέδωσε ποτέ τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου στο σημερινό πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προειδοποίηση Σαμαρά, «η Νέμεσις δεν θα αργήσει», υπονοεί ότι τόσο αυτός όσο και οι δικοί άνθρωποι στη ΝΔ (Γεωργιάδης, Βορίδης, Καραγκούνης κ.α.) προετοιμάζονται για πολλά... 

Ενώ η διπλή κυβερνητική απάντηση είχε διπλό στόχο: η μεν διαρροή να θυμίσει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης και έτσι να τον ακυρώσει πολιτικά, η δε ανακοίνωση να αναδείξει το δίπολο Μητσοτάκη –Σαμαρά, πώς για την ακρίβεια ο πρώτος παραμένει όμηρος του δεύτερου. 

Με τούτα και με τα άλλα, η επαναδραστηριοποίηση του αντιπάλου συμβάλει  στη συσπείρωση των «153», στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής. Ενώ στο ίδιο συμπέρασμα  κατέληγε και ένας από τους «παλιούς» βουλευτές της συμπολίτευσης, τη φορά αυτή για τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή: «Όλοι θα θυμούνται τις χυδαιολογίες Κασιδιάρη και τις φωνασκίες Γεωργιάδη –Δένδια, ουδείς όμως θα σταθεί στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου που συζητάμε», ήταν το δηκτικό σχόλιό του.