ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου των έμμεσων φόρων από τη Βουλή εξαπολύει το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ''μοιράζει απλόχερα προνόμια, ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος:

Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη βουνό από φόρους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο, μοιράζει απλόχερα προνόμια, ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

Εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα της αγοράς των κόκκινων δανείων, ακόμη κι αυτών που αφορούν την πρώτη κατοικία, είναι ενδεικτικό ότι με το πολυνομοσχέδιο καθιερώνεται αφορολόγητο φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες, αφορολόγητη πώληση των δανείων στα funds, εξαίρεση από τον αυτόματο κόφτη των κονδυλίων που θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και τις επενδύσεις του (δημόσιες συμβάσεις, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ΕΣΠΑ κλπ), ο οποίος κατά τ’ άλλα θα κόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος…..

Να γιατί κι ο ΣΕΒ καλεί σε υπερψήφιση του νομοσχεδίου, προσφέροντας «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση. Να γιατί τα λαϊκά στρώματα πρέπει να το αντιπαλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο