Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο Υπερταμείο. Ένα ακόμη επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, όταν ο πρώτος υπενθύμισε όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την COSCO.

«Δεν πολιτεύτηκα εναντίον της COSCO», ανταπάντησε ο κ. Δρίτσας με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ξεσπούν σε γέλια. «Πολιτεύτηκα και πολιτεύομαι με βάση τις απόψεις που έχω για το τι είναι το δημόσιο συμφέρον που καθορίζεται από τις συνθήκες που επικρατούν... Δεν με νοιάζει να είμαι περισσότερες ημέρες υπουργός», είπε ο υπουργός, ενώ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι πολιτεύεται με εξυπνακισμούς και αγωνία να ξαναπάρει την καρέκλα εξουσίας. Παράλληλα κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι πολιτεύεται με εξυπνακισμούς και αγωνία να ξαναπάρει την καρέκλα εξουσίας.

«Σας μίλησα με σεβασμό. Όχι απαξιωτικά», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

Είπα ότι η απόφασή σας για την εκχώρηση του λιμανιού στην COSCO ήταν δύσκολη για εσάς. Εγώ, όταν διαφώνησα με το προηγούμενό μου κόμμα παραιτήθηκα από υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής. Μεταξύ των δυο μας το ποιος μπορεί να  ζήσει χωρίς καρέκλα εξουσίας έχει φανεί στην πράξη. Παραιτηθείτε όπως και εγώ και τα ξαναλέμε. Εσείς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχατε χαρακτηρίσει την αποικιοκρατική δύναμη και σήμερα υπογράφετε να πάρει τον ΟΛΠ. Στην πολιτική και τη ζωή υπάρχει κάτι που λέγεται συνείδηση.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ακόμη μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου και Σάκη Παπαδόπουλο, με αιχμή την πώληση των κόκκινων δανείων στα μεγάλα funds και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Όταν επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί ο κ. Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε σε φωνές, λέγοντας απευθυνόμενος στον βουλευτή της συμπολίτευσης:

Ψήφισέ τα όλα αδελφέ! Ψήφισέ τα για να κρατήσεις την καρέκλα. Μην σταματάς, μην σταματάς. Είναι ωραία να είσαι βουλευτής. Σου αρέσει να είσαι βουλευτής. Είναι ωραία να έχεις την καρεκλίτσα σου. Ψήφισέ τα λοιπόν και με τα δύο χέρια.