Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτρος Πιέρ Μοσκοβισί στο περιθώριο της συνόδου των G7, τονίζοντας ότι ''με βούληση, και δουλειά είναι εφικτή μια συμφωνία στις 24 Μαϊου''. 

Αυτή αφορά την επανάληψη του προγράμματος αρωγής το οποίο αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά παραμένει εδώ και μήνες μπλοκαρισμένο.

"Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά --που απομένει να γίνει--, είναι εφικτή και πως θα μπορουσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου", δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που πραγματοποιείται στο Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Την ίδια στιγμή, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε αναφορικά με το Brexit ότι οι αξιωματούχοι «δεν έχουν σχέδιο Β» για τη σταθεροποίηση της λίρας στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Μοσκοβισί, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών του G7 στο Σεντάι, της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη συνάντηση επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει μέλος της ΕΕ.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β για το Brexit», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Το μόνο μας σχέδιο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην ενωμένη Ευρώπη».