Αναξιόπιστη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: 

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι προδιαγεγραμμένη, διότι το μείγμα αυτό των μέτρων είναι αδιέξοδο και απειλεί με περαιτέρω φτωχοποίηση την κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, διότι απλούστατα είναι το ίδιο το πρόβλημα. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο.

«Η ΝΔ είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Η ποιότητα της διακυβέρνησης είναι καταλύτης ανάπτυξης και ευημερίας, ιδιαίτερα σε χώρες με ασθενείς και χαλαρούς θεσμούς. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η εξασφάλιση ποιοτικής διακυβέρνησης της χώρας και η ενδυνάμωση των θεσμών της.  

 «Προσδεθείτε, όχι για εκτόξευση της οικονομίας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», είπε επίσης.

«Χρειαζόμαστε μια βαθιά μετάλλαξη του κράτους σε φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας», επεσήμανε και χαρακτήρισε «μια άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας τη δημιουργία της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών».

Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στα Μνημόνια και είναι αναγκαίες, είπε ο κ. Μητσοτάκης.