Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στις επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

«Οι επιπτώσεις του προγράμματος είναι βαριές, όμως δεν είναι το δικό μας πρόγραμμα. Είναι προϊόν ενός άγριου εκβιασμού. Θα προσπαθήσουμε, μέσω αξιολόγησης, να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και να δώσουμε παραγωγική ώθηση στην οικονομία. Εκεί θα κριθούμε και θα κριθούμε σύντομα. Δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε την αλήθεια στον λαό», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του διασταύρωσε τα ξίφη του με τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Βρούτση, στις διαμαρτυρίες του οποίου όταν κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για  μη κατάθεση εναλλακτικής πρότασης και πολιτική σαμποτάζ, απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι: «586 με νόμο, αυτό είναι υπογραφή σας κ. Βρούτση. Εμείς δεν μειώσαμε ούτε ένα ευρώ στις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, εμείς δεν διευκολύναμε τις ομαδικές απολύσεις. Εμείς δεν διαλύσαμε τις εργασιακές σχέσεις. Και τολμάτε σήμερα να φωνάζετε. Καταλαβαίνω τις κραυγές γιατί προσπαθείτε να κρύψετε τις μεγάλες ευθύνες οι οποίες είναι γνωστές στον κόσμο»

«Με αυτό το μείγμα νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, με στοιχεία χουλιγκανισμού, δεν τιμάτε τις παραδόσεις του χώρου σας. Έχετε, όμως, υποστηρικτές τα ΜΜΕ με τις σχέσεις και τη διαπλοκή που κάνουν τη νύχτα μέρα», σημείωσε στη συνέχεια ο Π. Σκουρλέτης.

Για το «ταμείο αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση, με σαφείς και καθαρούς όρους, και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Συζητάμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι και αυτό το λένε. Ρωτήστε» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς της ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε δύο σημαντικές πολιτικές επιτυχίες. Την ακύρωση με νόμο της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» και της δρομολογημένης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Ακολούθως, είπε ότι στη ΔΕΠΑ «μετά από χρόνια υλοποιείται ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου» και συμπλήρωσε ότι τα κέρδη των ΕΛΠΕ έχουν φθάσει σε ύψος ρεκόρ».

«Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών, και παρά της δυσκολίες, μας χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και οι πολιτικές της αναδιανομής και της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων» κατέληξε ο υπουργός.