Επίσκεψη στις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης και των Ιερών Ναών Αγίων Πάντων  πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριακός Μητσοτάκης, εκθειάζοντας, στην διάρκειά της, το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. 

Οι κοινωνικές δομές περιλαμβάνουν συσσίτια, κοινωνικό Ιατρείο, φαρμακείο, παντοπωλείο, τράπεζα ρουχισμού, ξενώνες, γηροκομείο και παιδικό σταθμό.


 


 
Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη:

Με χαρά και με συγκίνηση, επισκέπτομαι σήμερα τη δυτική Θεσσαλονίκη, την Ιερά Μητρόπολή Νεαπόλεως και τις κοινωνικές δομές που, με πολύ κόπο και με πολύ μεράκι, εσείς οι ιερείς, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, έχετε στήσει εδώ, για να μπορείτε να παρέχετε υπερπολύτιμες υπηρεσίες σε αυτούς τους Έλληνες, που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. 

 Το φιλανθρωπικό έργο της Eκκλησίας πρέπει να αναγνωρίζεται από την πολιτεία. Και να μην αναγνωρίζεται απλά στα λόγια, αλλά να υποστηρίζεται και έμπρακτα. Διότι η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα, αλλά και την τοπική γνώση, να εντοπίζει στοχευμένα τους θύλακες της ακραίας φτώχιας και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην επίλυση ιδιαίτερα οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. 
 
Πρέπει να σας πω ότι θα φύγω από τη  δυτική Θεσσαλονίκη πιο αισιόδοξος. Και θα φύγω πιο αισιόδοξος, διότι σε μια περίοδο γκρίζα, σε μια περίοδο σκοτεινή, απλοί άνθρωποι, φτωχοί άνθρωποι, με το παράδειγμά τους, στέλνουν σε όλους μας ένα μάθημα ειρήνης, αλλά και ένα μάθημα αλληλεγγύης. Γιατί αυτή η κοινωνία και αυτή η χώρα θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή τη βαθιά κρίση που τη μαστίζει, μόνο αν αντιληφθούμε και πάλι την χαμένη αξία της ενότητας και της συλλογικότητας. Και μόνο αν αφήσουμε πίσω μας ψεύτικους διχασμούς οι οποίοι τόσο τραυμάτισαν τη χώρα. 
 
Θέλω και πάλι, στο πρόσωπό σας να συγχαρώ όλες και όλους όσοι αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες για να μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο. Χίλιους εθελοντές, περίπου - κυρίες αλλά και κάποιους κύριους - που έρχονται ανιδιοτελώς και μια φορά την εβδομάδα ή και περισσότερο, μαγειρεύουν για αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Γιατρούς οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Καθηγητές, οι οποίοι έρχονται και υποστηρίζουν τα φροντιστήριά σας. Απλούς ανθρώπους, με άλλα λόγια, που έχουν αντιληφθεί αυτήν τη  μεγάλη ανάγκη για μια προσφορά, για μια νέα συλλογικότητα.   
 
Πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ και εσάς και όλους τους τοπικούς άρχοντες, τους δημάρχους, οι οποίοι - και αυτοί -  υποστηρίζουν το έργο σας. Και να γνωρίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται πάντα, όχι απλά στο πλευρό της Εκκλησίας, αλλά κυρίως στο πλευρό των πιο κατατρεγμένων. Αυτών που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από δημόσιες πολιτικές, που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το τραγικό πρόβλημα της ακραίας φτώχειας.   
 

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως αφού τον ευχαρίστησε, τόνισε: ότι ''Σε χρόνια δύσκολα, σκληρά και θυμωμένα, καθώς ζούμε τη μεγαλύτερη τραγωδία σε περίοδο ειρήνης, ζούμε μυστικά και το μεγαλύτερο θαύμα. Οι φτωχότεροι, ταΐζουν τους φτωχούς. Ένας τεράστιος αριθμός, στρατός αγάπης και ειρήνης. Προσφέρουν και διακονούν. Οι γυναίκες μας φορούν το πετραχήλι της διακονίας σε μια λειτουργία, μετά τη λειτουργία. Μαγειρεύουν και διακονούν. Διασώζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι ευεργέτες μας, οι νέοι μας, οι κληρικοί μας, ένας ολόκληρος στρατός ειρήνης, αγαπά, διακονεί και προσφέρει. Θέλω να σας παρακαλέσω να κρατήσετε αυτή την εικόνα του λαού που αντιστέκεται και αγωνίζεται για τη διάσωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς η Εκκλησία μας μαθαίνει όλους μας να είμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, μέσα στην Ανάσταση, μέσα στην περίοδο της Αγάπης και του Φωτός. Ας ευχηθούμε  να αναστηθεί ο τόπος μας''.