current views are: 8

21 Μαΐου 2016
Δημοσίευση12:45

Χατζηδάκης: Είστε κόμμα λωτοφάγων, ψηφίστε τώρα σαν γερμανοτσολιάδες

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα λωτοφάγων» και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να παραιτηθεί. 

Δημοσίευση 12:45’

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα λωτοφάγων» και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να παραιτηθεί. 

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα λωτοφάγων» και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να παραιτηθεί. 

Ανεβάζοντας τους τόνους σχολίασε αιχμηρά: «Λένε κάποιοι ότι εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, ότι είχατε αυταπάτες, εγώ νομίζω ότι έχετε περάσει σε μία ανώτερη σφαίρα. Είστε κόμμα λωτοφάγων Φάτε λοιπόν σήμερα τους λωτούς σας και ψηφίσατε όσα καταγγέλλατε προηγουμένως. Κινηθείτε εσείς ως γερμανοτσολιάδες». 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έψεξε τα κυβερνητικά στελέχη που όπως είπε πανηγυρίζουν για την επιβολή φόρων παντού και κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει το ταχύτερο. «Για να παραφράσω τον Καβάφη “είναι οι προσπάθειές σας των συφοριασμένων σαν των Τρώων και στο τέλος παίρνετε στο λαιμό σας όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες”. Γι’ αυτό μία λύση υπάρχει. Να φύγετε το ταχύτερο δυνατό για να ξεκινήσει μία νέα πορεία για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, δε, στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μνημόνευσε την εποχή των κινητοποιήσεων όταν ο ίδιος παρουσίασε το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ. «Θυμάμαι την εποχή που οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ πετούσαν αυγά έξω από το γραφείο μου για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ κι εσείς τώρα δίνετε όλο τον ΟΣΕ στο υπερταμείο», ανέφερε ο κος Χατζηδάκης.

Με ισχυρή δόση ειρωνείας, μάλιστα επιχείρησε να αποδομήσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί αξιοποίησης κι όχι ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ταμείου διαδόχου του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας «Ναι εσείς θα βάλετε πεταλούδες να πετάνε και παιδικές χαρές μέσα, δεν θα κάνετε ιδιωτικοποιήσεις», ενώ χαρακτήρισε μέγα ψέμα τον ισχυρισμό ότι όσα προβλέπονται για το νέο Ταμείο ορίζονταν στη συμφωνία του καλοκαιριού, αφού όπως υπογράμμισε δεν γινόταν κανένας λόγος για παραχώρηση 99 ετών και αποκλεισμό της Βουλής από τις διαδικασίες.


σχετικα αρθρα