Ο πρώην πρωθυπουργός, αρχιτέκτονας της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη ,φαντάζει για ορισμένους ως ο ιδανικός υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Η πρόταση κυκλοφορεί σε πολλά πολιτικά γραφεία και μια ομάδα στελεχών προσπαθεί να την προωθήσει . Το σκεπτικό είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει κάτω από την ίδια κομματική στέγη τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, την Άννα Διαμαντοπούλου, το Γιάννη Ραγκούση, πολλούς Παπανδρεϊκούς, και πολλά άλλα στελέχη τα οποία δεν έχουν χώρο έκφρασης.

Ο ίδιος θα μπορούσε να αποτελέσει και τον κατάλληλο "κόφτη" για όσα στελέχη μη έχοντας πουθενά έκφραση γλυκοκοιτούν το ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει στροφή στην σοσιαλδημοκρατία, όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης το όνομα του οποίου έχει ακουστεί για τη θέση του υπουργού των οικονομικών αν αποχωρήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κύριος Σημίτης έχει και τη δυνατότητα να "μιλήσει" και σε κοινά που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο χώρο που διεκδικεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόταση έχει βάση συζήτησης αλλά περισσότερες αντιδράσεις θα συγκεντρώσει εντός του ΠΑΣΟΚ παρά εκτός . Πρόβλημα πάντως θεωρείται και η ηλικία του Κώστα Σημίτη, ο οποίος κλείνει τα 80 στις 23 Ιουνίου ,αν και η φυσική του κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πολλούς νεότερους.

Υ.Γ:  Πως τα φέρνει η ζωή . 23 Ιουνίου 1936 γεννήθηκε ο Κώστας Σημίτης, 23 Ιουνίου του 1996 έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου.