Σε μια άγρια διαμάχη με σοβαρές καταγγελίες και αναφορές εξελίχθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη στη Ολομέλεια της Βουλής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο κ. Βορίδης έβαλε κατά του υπερταμείου λέγοντας πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός παραχωρεί στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για έναν ολόκληρο αιώνα. Όπως είπε, τη δημιουργία του σχετικού Ταμείου οι δανειστές την είχαν ζητήσει ανεπιτυχώς και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα από όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς (Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά).

« Αλλά για τα 5,6 δις ευρώ ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο, ο οραματιστής του Τσε Γκεβάρα, ο ιστορικός κληρονόμος του Άρη Βελουχιώτη, ο πρωθυπουργός της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, αυτό το έκανε», δήλωσε και πρόσθεσε: «ο Τσίπρας το κάνει με τη δική σας συναίνεση και σας καθιστά υπεύθυνους στο μεγαλύτερο ξεπούλημα και στη χειρότερη προδοτική πράξη που έχει γίνει ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Όπως είναι λογικό οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των παρευρισκόμενων υπουργών με τον Γιώργο Σταθακη να παίρνει το λόγο και να υποστηρίζει πως σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ που αποσκοπούσε αποκλειστικά στις ιδιωτικοποίησες το νέο Ταμείο στοχεύει στο χτίσιμο νέων αξιών για την περιουσία του Δημοσίου. «Το επιχείρημά σας και ο ίδιος ο συλλογισμός σας καταρρέει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ έχω στο γραφείο μου τον Άρη Βελουχιώτη, ενώ εσείς έχετε φωτογραφηθεί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, λέγοντας να γκρεμίσουμε ότι και όποιον μας σταματήσει», υπερθεμάτισε σε πιο προσωπικό ύφος ο κ. Πολάκης υπενθυμίζοντας τη γνωστή πλέον φωτογραφία του κ. Βορίδη με το Τσεκούρι.

Ακόμα, δήλωσε πως το κόμμα του κάνει κάποια πράγματα εκδικαζόμενοι «με το μαχαίρι στο λαιμό» και επιτέθηκε εμμέσως στον κ. Βορίδη για το Ερίκος Ντινάν, λέγοντας: «αυτές μέρες κάποια πράγματα για Ντινάν που έχετε νομοθετήσει για τον αξιοπρεπέστατο κ. Μαρτίνη που μπήκε με τα βραχιολάκια στη φυλακή».  « Σας βρίσκω λίγο μπερδεμένο στο θέμα Ντινάν», αντίτεινε ο κ. Βορίδης και εξήγησε: «εγώ νομοθέτησα για ειδικό ζήτημα, για τον πλειστηριασμό, για να μείνει ανοιχτό αλλιώς κινδύνευε να κλείσει. Τι σχέση έχει αυτό με Μαρτίνη και τα κακουργήματά του; Έχετε να προσάψετε κάτι σ' εμένα;».

Ο βουλευτής της ΝΔ, απάντησε ακόμα πως η δική του παρατήρηση αφορούσε ένα πραγματικό γεγονός, ενώ ο κ. Πολάκης του πρόσαψε αυτά που έκανε όταν ήταν 21 χρονών. 

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη εκ νέου ο κ. Πολάκης και ανέφερε πως υπάρχει ευθύνη του κ. Βορίδη για το ΚΕΛΠΝΟ επειδή όπως είπε ήταν επικεφαλής του υπουργείου τη περίοδο που δίνονταν οι διαφημίσεις, με τον βουλευτή να του επισημαίνει πως θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένη καταγγελία στο πρόσωπό του και όχι να μιλά γενικά.